«Η Ελένη πάλεψε» – Τι κατέθεσε μάρτυρας

«Ακούγονταν οι κραυγές της»

Λεπτομέρειες για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένη Τοπαλούδη έδωσε με την κατάθεσή του για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας.

Ο μάρτυρας – κλειδί, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο κατηγορούμενοι συνεργάστηκαν για να πετάξουν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα, καθώς δεν μπορούσε ένα άτομο να το κάνει μόνο του.

«Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν. Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Αναφορικά με τα ευρήματα στο διαμέρισμα που βιάστηκε η κοπέλα, ο μάρτυρας είπε ότι «υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο».

Ακούγονταν οι κραυγές της

«Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι αν η γιαγιά του 21χρονου έχει καλή ακοή θα άκουγε τις κραυγές της Ελένης Τοπαλούδη από το ισόγειο όπου έμενε, όταν η φοιτήτρια βασανιζόταν από τους δύο δράστες στον επάνω όροφο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάσιμος, «καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος» κατά την εξέτασή του, εν αντιθέσει με τον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος δεν ήταν συνεργάσιμος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά». Ο λιμενικός, αναφερόμενους στους γονείς του 21χρονου είπε πως ο πατέρας του δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές, είχε εξαφανιστεί στη συνέχεια για ένα τετράωρο.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη παρακολούθησε μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, ενώ η μητέρα της παρέμεινε εκτός της αίθουσας, καθώς δεν άντεχε να ακούει όσα φρικτά έζησε η κόρη της.

Μέσω του συνηγόρου της ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι εκτός του δικαστηρίου βρέθηκαν μέλη γυναικείων οργανώσεων, τα οποία, κρατώντας πανό, κατήγγειλαν την ανοχή που επιδεικνύουν οι Αρχές σε δράστες βιασμών, αγνοώντας ή μη ερευνώντας διεξοδικά καταγγελίες θυμάτων.

ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις