Έκκληση των γιατρών να στελεχωθεί το Νοσοκομείο Ρόδου

Την ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως μεταξύ άλλων τονίζονται στην ανακοίνωση, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ιδίως στα νευραλγικά τμήματα, γι' αυτό και η Ένωση απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενοι φορείς για την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής:

«Το ιατρικό προσωπικό του ΓΝ Ρόδου καταβάλλει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ταυτόχρονα να εφαρμόσει με ασφάλεια τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης και διαχείρισης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης με συμμετοχή των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου πραγματοποιείται διαλογή των ύποπτων περιστατικών στην είσοδο του Νοσοκομείου ενώ έχει δημιουργηθεί ειδικός απομονωμένος χώρος υποδοχής/εξέτασης των πιθανών κρουσμάτων.

Επιπλέον, έχει συσταθεί μονάδα νοσηλείας για την παρακολούθηση των ύποπτων ή/και θετικών στον ιό περιστατικών. Οι ανωτέρω δράσεις προϋποθέτουν φυσικά την αποκλειστική και διαρκή ενασχόληση ιατρών με τα εν λόγω περιστατικά, ιατροί οι οποίοι μετακινήθηκαν από τις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου.

Σύμπτυξη δύο κλινικών

Ταυτόχρονα έγινε σύμπτυξη των δύο παθολογικών κλινικών ώστε να παραμείνουν ελεύθερες κλίνες αν προκύψει ανάγκη.

Η μετακίνηση πέντε ειδικευμένων και δύο ειδικευόμενων ιατρών στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων δημιουργεί σημαντικό κενό στην κάλυψη του προγράμματος εφημέρευσης των κλινικών του Νοσοκομείου αλλά κυρίως του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι διαχρονικά επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου μας για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ακόμη πιο επιτακτικές. Ζητήθηκε τόσο από το Σύλλογο μας όσο και από τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου η απόσπαση ιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα ΚΥ για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με τη συμμετοχή τους αποκλειστικά στο πρόγραμμα εφημέρευσης, αίτημα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως, ενώ βαίνουμε σταδιακά προς τη θερινή περίοδο.

Σε ένα Νοσοκομείο με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ιδίως σε νευραλγικά τμήματα, όπου καθημερινά έχουμε νέες αποχωρήσεις ιατρών, που λειτουργεί στα όρια των αντοχών του κατάκοπου προσωπικού, κανείς δεν περισσεύει.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας με δεδομένη πάντα την ασφαλή λειτουργία τους ώστε να μην προκύψουν κενά εφημέρευσης στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.»

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις