Άδεια η πόλη μετά και από το κλείσιμο των καταστημάτων

Η εικόνα που παρουσίαζε χθες η πόλη της Ρόδου και ειδικά το κέντρο που πάντα είναι γεμάτο με κάθε είδους τροχοφόρα και πνίγεται στην κυριολεξία από τα αυτοκίνητα και τον κόσμο χθες είχε άλλη όψη, τελείως διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει μία καθημερινή μέρα.

Ούτε και η πλατεία Δημαρχείου στην οποία επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο είχε τόσα πολλά αυτοκίνητα, ενώ η πλατεία πίσω από την Περιφέρεια ήταν τελείως άδεια. Μόνο μεμονωμένα άτομα στην πλειονότητά τους, έκαναν τη βόλτα τους στην περιοχή, ενώ κάποιοι άλλοι με τα ποδήλατά τους ή τα κατοικίδιά τους κινούνταν στους έρημους δρόμους.

Βέβαια ίδια ήταν η εικόνα και στο κέντρο της πόλης, καθώς ήταν η πρώτη μέρα κατά την οποία εφαρμόστηκε και το μέτρο για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Αυτό συνέβαλε στο να μην υπάρχει καθόλου κίνηση αφού από τις προηγούμενες μέρες είχαν κλείσει ήδη καφετέριες και εστιατόρια. Στην ουσία η Ρόδος ήταν χθες μία άδεια πόλη και είχε μία πρωτοφανή όψη.

Ίσως δεν έχουμε ξαναζήσει στη νεότερη ιστορία μας κάτι ανάλογο, αν και πολλοί μεγαλύτερης ηλικίας θυμούνται τη Ρόδο έτσι πριν από τουλάχιστον 60 χρόνια, όταν δεν υπήρχε ούτε κυκλοφοριακό πρόβλημα ούτε και τουριστική κίνηση. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη δοκιμασία που θα πρέπει να περάσουμε και να υπακούσουμε στις οδηγίες των ειδικών, με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις