Πρόστιμο 225 ευρώ σε κάτοικο που έκαιγε ξερά χόρτα

Τσουχτερά πρόστιμα επιβάλει πλέον και το Πυροσβεστικό Σώμα μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο. Μάλιστα το πρώτο διοικητικό πρόστιμο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, επιβλήθηκε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, σε κάτοικο της Χώρας Νάξου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr το πρώτο διοικητικό πρόστιμο ήταν 225 ευρώ και επιβλήθηκε σε κάτοικο της περιοχής «Λουκάκι» στη Νάξο επειδή έκαιγε ξερά χόρτα στην αυλή του σπιτιού του, κάτι το οποίο απαγορεύεται τη στιγμή που διανύουμε αντιπυρική περίοδο.

Πλέον πολίτες και επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού εκτός όλων των άλλων ελέγχων και προστίμων από τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές, τώρα προστίθενται έλεγχοι και πρόστιμα και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυροσβεστική διάταξη

Με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας:

α) Προληπτικών και κατασταλτικών μέσων, μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας

β) Στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας

γ) Τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών

δ) Μέριμνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις

Περισσότερα σε Ειδήσεις