Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα στην Νάξο μετά από προσκυνηματική εκδρομή

Αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Νάξο μετά από προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγιά τη Μυρτιδιώτισσα των Κυθήρων - Θα διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο νησί της Νάξου μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού των εκδρομέων που μετέβησαν στα Κύθηρα με σκοπό να προσκυνήσουν την Παναγιά τη Μυρτιδιώτισσα στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα.

Μάλιστα, οι εκδρομείς ταξίδεψαν προς την Αθήνα και από εκεί, την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησαν οδικώς και στη συνέχεια με καράβι, το ταξίδι για τα Κύθηρα.

Κάποιοι εκδρομείς αφ' ότου επέστρεψαν παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ τα οποία ήταν θετικά. Τα πορίσματα της Εισαγγελικής έρευνας θα επιβεβαιώσουν εάν η συρροή κρουσμάτων οφείλεται στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Παροναξίας

Η Μητρόπολη διευκρινίζει σε ανακοίνωση της πως ότι από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020) δεν έχει δοθεί καμία άδεια για να πραγματοποιηθεί προσκυνηματική ή άλλου τύπου ομαδική εκδρομή Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις