Πελώρια κύματα σκεπάζουν την Πορτάρα και το λιμάνι (photo,video)

Ισχυρά φαινόμενα σημειώνονται τα Θεοφάνεια σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων που μεταξύ άλλων έχουν περικυκλωθεί από τεράστια κύματα. Οι άνεμοι πνέουν 10-12 μποφόρ και λούζουν στην κυριολεξία τα νησιά και τις κατάμεστες το καλοκαίρι παραλίες τους.

Στη Νάξο τα πελώρια κύματα σκεπάζουν ακόμα και την Πορτάρα, το σήμα κατατεθέν του νησιού, που στέκεται στο λόφο, στην είσοδο του λιμανιού. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα μανιασμένα κύματα που σκάνε με μεγάλη ορμή το λόφο, την κρύβουν δημιουργώντας ένα άγριο υπερθέαμα.

Το λιμάνι του νησιού, «χτυπημένο» και αυτό από τον «Ηφαιστίωνα» είναι έρημο και απλησίαστο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων ο κόσμος που κυκλοφορεί στο νησί είναι λιγοστός.

Από τις δύσκολες συνθήκες της κακοκαιρίας έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές όπως κατολισθήσεις, κόψιμο δέντρων, σπάσιμο ταμπελών κ.ά. Επίσης εξαιτίας του «Ηφαιστίωνα» σε πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ με δυσκολία πραγματοποιήθηκε το πρωί ο καθαγιασμός των υδάτων στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: naxostimes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις