Ξεμπλοκάρει η επέκταση για το αεροδρόμιο

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου, καθώς διευθετείται ένα από τα δυσκολότερα στάδια στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μεγάλου έργου.

Όπως έκανε γνωστό, ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η κήρυξη των απαλλοτριώσεων ακινήτων για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Νάξου και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη της λειτουργίας του αερολιμένα! Το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε χρόνιο εμπόδιο στην εξέλιξη του αναπτυξιακού έργου.

Ο κ. Λιανός δεν παρέλειψε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή για την αρωγή του στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Νάξου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει και τα 5 εκ. ευρώ. Η ΥΠΑ σχεδιάζει να επεκτείνει το μήκος του διαδρόμου στα 1.200 μ και να κατασκευάσει ζώνη ασφαλείας διαδρόμου (Runway End Safety Area, RESA) και στις δύο πλευρές του, να κατασκευάσει, επίσης, δύο νέους τροχοδρόμους, να επεκτείνει το πεδίο ελιγμών κατά 8.000 τ.μ. και το κτίριο του σταθμού κατά επιπλέον 2.100 τ.μ. Σε δεύτερο πλάνο περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις