Με φορητό τεχνητό νεφρό και μονάδα παραγωγής οξυγόνου εξοπλίζεται το νοσοκομείο

Συνεχίζεται η ενίσχυση στο νοσοκομείο Νάξου με μηχανήματα και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την βελτίωση και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ενόψει μάλιστα και της πανδημίας του κορoνοϊού.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόσφεραν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο –και συνεχίζουν να το κάνουν- προκειμένου να ενισχύσουν τη μονάδα υγείας του νησιού ενόψει των πολλαπλών αναγκών που έχουν προκύψει με την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr πολύ σύντομα (υπολογίζεται σε 10-15 μέρες περίπου), το νοσοκομείο του νησιού θα αποκτήσει σύστημα παραγωγής οξυγόνου αλλά και φορητό τεχνητό νεφρό που θα χορηγήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από αίτημα της διοικήτριας Καλλίτσας Φραγκίσκου.

Το φορητό τεχνητό νεφρό θα δίνει την ευκαιρία να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εκτός νοσοκομείου ενώ το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου θα βοηθήσει σε παθήσεις που αφορούν το αναπνευστικό.

Επίσης όπως πρόσφατα αποκάλυψε το naxostimes το νοσοκομείο Νάξου μέσω της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα αποκτήσει και μοριακό αναλυτή προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται τεστ για τον κορoνοϊό.

Δωρεές

Το τελευταίο διάστημα φορείς και πολίτες της Νάξου στηρίζουν έμπρακτα το νοσοκομείο προσφέροντας ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα για να το ενισχύσει.

Μόλις χθες αιρετοί του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσέφεραν έναν επιπλέον αναπνευστήρα (αξίας 9.300 ευρώ), «εργαλείο» απαραίτητο και για την αντιμετώπιση περιστατικών με covid-19.

Επίσης για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου βοήθησαν με χορηγίες φορείς, επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα.

Ίδρυμα Στήριξης: κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση

Το Ίδρυμα Στήριξης έχει απευθύνει κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις