Με θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια (photo,video)

Με θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο και ψιλή βροχή γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στη Νάξο.

Η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε νωρίς το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Νάξου και στη συνέχεια η θρησκευτική πομπή κατευθύνθηκε προς την παραλία της Νάξου όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η ρίψη του Σταυρού δεν έγινε στην ειδική εξέδρα που τοποθετείται κάθε χρόνο στο προκαθορισμένο σημείο του μικρού λιμανιού της πόλης, αλλά αρκετά πιο μπροστά και συγκεκριμένα στην κεντρική παραλιακή οδό που τα κύματα ήταν μικρότερα.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρεου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων του δήμου και εκπροσώποι των τοπικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων (10-12 μποφόρ) και του τσουχτερού κρύου λιγοστός ήταν ο κόσμος που παρεβρέθηκε στον καθαγιασμό των υδάτων ενώ φέτος δεν υπήρχαν ούτε παραπλέοντα σκάφη για να συμμετέχουν στην τελετή όπως συνέβαινε προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, δύο ήταν οι τολμηροί νεαροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Πηγή: naxostimes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις