Δραματική έκκληση αγροτών Νάξου: Πρέπει να ενταχθούμε στον ΚΑΔ, θα διαλυθεί ο πρωτογενής τομέας (βίντεο)

Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και μικρών Κυκλάδων για να ενταχθεί ο κλάδος σε κάποια ΚΑΔ.

Ο Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως υπάρχει μία αλυσίδα γεγονότων που με την κρίση του κορωνοϊού έχουν φέρει τεράστια προβλήματα.

«Είναι παράλογο ο πρωτογενής τομέας να μην έχει ενταχθεί σε ΚΑΔ. Συναιτερισμοί και Ενώσεις πρέπει να συνταχθούν σε ΚΑΔ ώστε να αντέξουν. Θα καταρρεύσουμε. Η Ένωση στηρίζει και απευθύνεται σε 130 εργαζόμενους και 12.000 χιλιάδες οικογένειες στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες. Το 60% της οικονομίας του νησιού στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Η διανομή προς Πάρο και Σαντορίνη σταμάτησε αφού κόπηκαν τα καράβια», είπε αρχικά ο κ. Καπούνης.

«Τον τουρισμό τον ξεχνάμε κατά πως φαίνεται που για πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους

αποτελούσε μία παράλληλη οικονομική ανάσα. Αρνιά, κατσίκια φέτος δεν θα μπορέσουμε να αγοράσουμε από τους κτηνοτρόφους μας γιατί δεν τα δίνουν επειδή η τιμή είναι μόλις 3

ευρώ το κιλό. To HORECA έκλεισε και δεν πουλήσαμε. Ήδη έπεσαν 22% οι πωλήσεις και

έπεται συνέχεια», συνέχισε ο κ. Καπούνης που στη συνέχεια τόνισε πως έχουν ανέβει και τα χρέη των παραγωγών.

«Οι παραγωγοί παίρνουν ζωοτροφές με πίστωση και το χρέος τους έχει φτάσει 3.200.000 ευρώ. Οι εταιρείες που πουλούσαμε τυρί πατάτες και κρέας δεν πληρώνουν μας πήραν

τηλέφωνο και πάνε ένα με δύο μήνες τις πληρωμές πίσω… Είμαστε ο πρωτογενής τομέας που είναι ατμομηχανή για την ελληνική Περιφέρεια. Αν καθυστερήσουν κι άλλο, θα αντιδράσουμε», σημείωσε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις