Διαμαρτυρία στη Νάξο – Γέμισαν οι δρόμοι άδειες καρέκλες

Στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs», η οποία έλαβε χώρα χθες, στις 8:00 το βράδυ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συμμετείχε ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Νάξος Φιλοξενία». Ήδη χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου από τις 6:00 το απόγευμα οι επιχειρηματίες εστίασης του νησιού είχαν ξεκινήσει να βγάζουν έξω από τα μαγαζιά τους, κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής οδού της Νάξου, άδειες καρέκλες και καθίσματα.

Οι επιχειρηματίες της Νάξου διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις επιχειρήσεις τους και ζητούν αποτελεσματικές λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Ελλιπή τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαγγιώρος σημείωσε:

«Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα με αυτή τη σημερινή συμβολική μας διαμαρτυρία με τις άδειες καρέκλες, ότι η εστίαση και οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι για την «επόμενη ημέρα» αλλά δυστυχώς οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν θα υπάρχει βιωσιμότητα για πολλούς συναδέλφους».

Ο κ. Μαγγιώρος πρόσθεσε επίσης ότι οι επιχειρηματίες θεωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κλάδο ελλιπή και θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις εστίασης να είναι βιώσιμες.

Πηγή: naxostimes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις