Αποκτά Βρεφονηπιακό Σταθμό το Φιλώτι Νάξου

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΝΑΙ, προέβη στην προέγκριση δημοπράτησης του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι της Νάξου, έργο το οποίο, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με προϋπολογισμό 1.621.458,72 €.

Ειδικότερα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο “Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου” το οποίο αποτελεί υποέργο της Πράξης “Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.621.458,72 €.

Το έργο που μελέτησε και “ωρίμασε” ο Δήμος Νάξου, αφορά στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 36 νηπίων και 10 βρεφών.

Το κτίριο 700 τμ, θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτός ορίων οικισμού Φιλωτίου, ιδιοκτησίας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α΄όροφο και περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός) για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις