Μέρες Απριλίου σε Νάξο, Πάρο και Κρήτη (βίντεο)

Νάξο

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Νάξο δεν θυμίζουν σε τίποτα το περσινό καλοκαίρι. Το όμορφο νησί των Κυκλάδων φαίνεται να βλέπει τον τουρισμό με τα «κιάλια».

«Νιώθουμε αυτή τη στιγμή σαν να είμαστε στον Απρίλιο, έχει ανοίξει περίπου γύρω στο 30% των ξενοδοχείων. Κάποια μεγάλα ξενοδοχεία δυστυχώς δεν θα ανοίξουν», αναφέρει στην κάμερα του OPEN TV ο πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, Βαγγέλης Κατσαράς.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί. Οι αγρότες φαίνεται πως πετούν τα προϊόντα τους, καθώς δεν έχουν πού να τα διαθέσουν, από την στιγμή που ο τουρισμός είναι ελάχιστος.

Δύσκολη είναι η χρονιά και για τους ξενοδόχος της Πάρου που βλέπουν τις κρατήσεις να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. «Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να φθάσουμε στο 40% των περσινών. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι κινούνται στο 30%, ενώ άλλοι βρίσκονται πολύ χαμηλότερα», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μάνια Αμπατζη.

Οι κρατήσεις φαίνεται πως έχουν παγώσει και στην Κρήτη, ενώ είναι αμφίβολο εάν και αυτές που υπάρχουν δεν θα ακυρωθούν. Οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο στις τουριστικές περιοχές των Χανίων δεν ξεπερνούν το 20%. «Οι πελάτες μας είναι Σκανδιναβοί, τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες είναι υψηλές, όμως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι αν θα επιτραπεί η είσοδος, στους Σκανδιναβούς και ειδικότερα στου Σουηδούς», αναφέρει ένας άλλος ξενοδόχος.

Την ίδια ώρα, τα καταπράσινα νερά του Ιονίου φέτος δεν αναμένεται να υποδεχτούν πολλούς τουρίστες. «Η σεζόν πέρσι είχε ξεκινήσει από τον Μάιο, με πληρότητες πάνω από 80%. Φέτος αυτό παύει να ισχύει, δεν υπάρχει ούτε καν σαν όνειρο, φέτος θα δουλέψουμε με πληρότητες περίπου στο 15%», αναφέρει ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς.

Πηγή: sportime.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταινία διεθνούς παραγωγής γυρίζεται στην Αμοργό