Συναντήσεις του δημάρχου με τους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας

O Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Κωνσταντίνο Σκρέκα με τον οποίο συζήτησε ενδελεχώς τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την δημιουργία κατάλληλων υποδομών άρδευσης που θα στηρίξουν την αγροτική ανάπτυξη της Αμοργού. Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Εξάλλου, ο κ. Καραϊσκος, συναντήθηκε και με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τη μη πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών καθώς και με το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά μαθήτριας με κινητικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος Αμοργού επιπλέον ενημέρωσε την Υφυπουργό για τις προτάσεις του σχετικά με την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τον χρόνο παραμονής τους καθώς και το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία υποδομών φιλοξενίας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού συζήτησε με την Υφυπουργό για την ιστορική αξία του πρώτου Γυμνάσιου που λειτούργησε στην Ελεύθερη Ελλάδα με χορηγία της Ιεράς μας Μονής στη Χώρα Αμοργού και την πρόθεση ένταξης του στους Εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις