Κ. Κούκας: Υπεράνθρωπη προσπάθεια για να κρατήσουμε ασφαλές το νησί

Μήνυμα προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού έστειλε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Κουκάς, με προσωπική του ανάρτηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση της τουριστικής κίνησης που παρουσιάζεται στη Μύκονο, ζήτησε απ’ όλους να αναλάβουν την ατομική ευθύνη που αναλογεί στον καθένα, να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, ενώ καταδίκασε ανεύθυνες συμπεριφορές οι οποίες αποτελούν εστία κινδύνου στην ανοδική πορεία του νησιού.

Αναλυτικότερα η δήλωση του δημάρχου Μυκόνου:

Σήμερα γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από κράτος, Περιφέρεια, Δήμο, επαγγελματίες και πολίτες για να κρατήσουμε το νησί ασφαλές και να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο.

Μέχρι σήμερα τα μηνύματα είναι θετικά και από ότι φαίνεται υπάρχει μεγάλη αύξηση της αναμενόμενης κίνησης τον Αύγουστο. Αυτή η θετική τάση μπορεί να διακοπεί μόνο από την ανευθυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων που επιμένουν να μην σέβονται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Χρειάζεται όλοι αλλά και ο καθένας μας ατομικά να αναλάβει τις ευθύνες του στην εφαρμογή των εκάστοτε πρωτοκόλλων προστασίας. Χρειάζεται όλοι μας να κατανοήσουμε πως η θωράκιση της δημόσιας υγείας είναι προς όφελος της κοινωνίας, και αποτελεί ταυτόχρονα θετικό πρόσημο για την εικόνα του νησιού μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι.

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις