Τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για αποτσίγαρα σε κεντρικά σημεία του νησιού

Τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για αποτσίγαρα σε κεντρικά σημεία του νησιού

Την προμήθεια ειδικών κάδων περισυλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων (γοπών) από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle ανακοίνωσε ο Δήμος Σίφνου. Οι πρώτοι κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του νησιού και στο άμεσο μέλλον, η δράση θα επεκταθεί σε όλο το νησί. Η συμμετοχή του δήμου

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Στο πρωτοπόρο και καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle συμμετέχει πλέον και ο Δήμος Σίφνου. Το πρόγραμμα #gopafree περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν από τη Cigaret Cycle, τη μόνη ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης μόλυνσης που συντελείται σε αυτό.

Ο Δήμος Σίφνου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου προμηθεύτηκαν τους πρώτους ειδικούς κάδους από την Cigaret Cycle. Αυτοί τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του νησιού με στόχο η απόρριψη των αποτσίγαρων να γίνεται μέσα σε αυτούς. Κάπως έτσι ξεκινά ένα δίκτυο ανακύκλωσης αποτσίγαρων που θα επεκταθεί στο σύνολο του νησιού, παράλληλα με την προτροπή οι κάτοικοι και επισκέπτες να στηρίξουν το εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση  των νέων ειδικών κάδων, ενώ  το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου συμβολικός καθαρισμός της παραλίας του Πλατύ Γιαλού και διανομή ενημερωτικού υλικού για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων.

Η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη δήλωσε:

«Η Σίφνος, ένα από τα ωραιότερα και πιο οργανωμένα νησιά της χώρας μας, γίνεται #gopafree και θα συνεχίσει να εφαρμόζει προγράμματα που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κατοίκων και επισκεπτών. Η συμμετοχή όλων σε αυτό το νέο εγχείρημα θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του “πράσινου” χαρακτήρα του νησιού που όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να εδραιώσει και να προβάλει στους επισκέπτες του».

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις