Άμεση στελέχωση του Π.Π Ιατρείου ζητά η δήμαρχος Σίφνου

Την άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου ζητά με επιστολή στον υπουργό Υγείας η δήμαρχος Μαρία Ναδάλη

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας και βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Κικίλια, η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Νάδαλη ζητά την άμεση στελέχωση του Π.Π. Ιατρείου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στο Πολυδύναμο Ιατρείο, υπάρχει μόνο ένας ιατρός για να εξυπηρετήσει τους 2500 χιλιάδες και πλέον κατοίκους του νησιού

Αναλυτικά η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη μη επίλυση έως σήμερα των σοβαρών ζητημάτων που Δήμος και φορείς της Σίφνου εδώ και καιρό έχουν θέσει αναφορικά με τις ανάγκες άμεσης στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι δρομολογούνται ενέργειες για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών σε άλλα νησιά. Λυπούμαστε, όμως, που η Σίφνος, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις μας, δεν τυγχάνει του ανάλογου ενδιαφέροντος.

Με κατανόηση και συμπάθεια, σεβαστήκαμε και σεβόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες μιας ιδιαίτερα απαιτητικής περιόδου, προσμένοντας υπομονετικά να “…έρθει και η σειρά μας”. Όμως:

-Το απολύτως σεβαστό δικαίωμα του ενός από τους δυο γιατρούς να λάβει την άδειά του, συνεπάγεται για το νησί της Σίφνου έναν (!!!) και μόνο γιατρό, ο οποίος πρέπει να εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ωρο τους 2.625 μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, ηλικιωμένους και παιδιά, υπό συνθήκες covid!!!-Το Ιατρείο της Σίφνου καθαρίζεται από υπάλληλο του Δήμου Σίφνου, που φυσικά δεν “περισσεύει” λόγω των τεράστιων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.-Ο οδηγός του ασθενοφόρου, κατά το διάστημα της νόμιμης άδειάς του, αναπληρώνεται από οδηγούς του Δήμου, που βεβαίως έχουν όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουν τις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν, καλύπτοντας παράλληλα και τις ανάγκες της Υπηρεσίας τους.

-Οι συμβάσεις του υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου και της υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ νοσηλεύτριας σε λιγότερο από 3 μήνες λήγουν (17 Δεκεμβρίου 2020). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτινογραφίες που έγιναν κατά το τρέχον έτος (Ιανουάριος — Σεπτέμβριος 2020) είναι περίπου 2.000 (καλύπτονται και ανάγκες “όμορων” νησιών), ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες που προσφέρει η συμβασιούχος νοσηλεύτρια είναι εξαιρετικά πολύτιμες σε ένα Ιατρείο, τη μοναδική δομή υγείας του νησιού μας, που βρίσκεται σε ετοιμότητα 24ωρες το 24ωρο! Κατόπιν των ανωτέρω:

Σας καλούμε να “κοιτάξετε” και τη ΣΙΦΝΟ!!!

Σας καλούμε να δρομολογήσετε ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του Ιατρείου μας, όπως αυτά έχουν αναλυτικά διατυπωθεί στο υπ’ αρ. πρωτ. 244/21.1.2020 έγγραφό μας καθώς και στο από 1771/13.5.2Ο20 υπόμνημα του Δήμου και φορέων της Σίφνου και έχουν υποβληθεί τόσο κατά τη συνάντησή σας με τον υποδιοκητή της 2ης ΔΥΠΕ (από το Νοέμβριο του 2019) και με το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας (στα τέλη Ιουλίου) όσο και με τη Διοίκηση της 2 ης ΔΥΠΕ σε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες μας.

Με την πεποίθηση ότι θα φροντίσετε και για τη δημιουργία της τρίτης θέσης αγροτικού ιατρού, όπως έχει ζητηθεί, θεωρούμε δεδομένες τις ενέργειές σας για την προώθηση κάλυψης σε μόνιμη βάση της θέσης παιδιάτρου, για την οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από παιδίατρο και έχετε ενημερωθεί σχετικά!

Περισσότερα σε Ειδήσεις