Ενημερωτική συνάντηση της δημάρχου με τους δημότες

Ενημερωτική συνάντηση, μεταξύ της Δημάρχου και των μελών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σίφνου, με τους δημότες, πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Ιδρύματος Πρόκου το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου.

Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Σίφνου, με επικεφαλής τη Δήμαρχο, κ. Μαρία Ναδάλη, όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί, ήδη από τους πρώτους μήνες στο «τιμόνι» του Δήμου, προχωρά στην πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με τους πολίτες.

Σ' αυτές αναλύονται οι ενέργειες της δημοτικής αρχής, ενώ δίνουν το «παρόν», εκτός από τη Δήμαρχο, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπό έχουν να ενημερώσουν ο καθένας για τα θέματα ευθύνης τους, να απαντήσουν στις ερωτήσεις των πολιτών, αλλά και να ακούσουν τα σχόλια, τα παράπονα και την κριτική τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης “Καινούρια Μέρα” με πρώτη τη Δήμαρχο, αναφέρθηκαν στις ενέργειες, που μέχρι στιγμής έχει προβεί η νέα διοίκηση, στις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και σε δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει.

Παρόντες, εκτός από πολίτες, ήταν επίσης ο πρώην Δήμαρχος, Α. Μπαμπούνης και μέλη της π. δημοτικής αρχής, ο πρώην και ο νυν Έπαρχος καθώς και εκπρόσωπος της Εκκλησίας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και συνέβαλαν στο διάλογο.

Δημιουργία «θεμελίων»

Ανοίγοντας την συνάντηση, η Δήμαρχος, Μαρία Ναδάλη, τόνισε, πως μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες η νέα διοίκηση έδωσε προτεραιότητα στη δημιουργία εργαλείων, για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία του Δήμου.

Όπως ενδεικτικά για τη διεύρυνση της Τουριστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή περισσότερων τοπικών φορέων και η επιτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε η Δήμαρχος επιλογή ως προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής, της επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης, κ. Φραγκίσκας Θεολόγου – Βλαχουτσάκου.

Όσον αφορά στο προσωπικό και τη σχέση του με τη νέα διοίκηση, η Δήμαρχος υποστήριξε, πως «όπως σε κάθε σχέση, έτσι κι εδώ, υπάρχουν καλές και λιγότερο καλές στιγμές.

Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την κοινή προσπάθεια, τα αποτελέσματα και κυρίως τη διάθεση και των δύο πλευρών να βρούμε μαζί το δρόμο της πιο γόνιμης συνεργασίας.

Είμαστε σίγουροι, ότι αυτή τη στιγμή, η σχέση αυτή μπαίνει σε νέα βάση, επαναπροσδιορίζεται.

Από την πλευρά μας θα δοθεί – πέρα από τη διάθεσή μας – κάθε πρακτική δυνατότητα για την καλύτερη οργάνωση της μεταξύ τους και μεταξύ μας συνεργασίας. Θα δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία που θα διευκολύνουν τη δουλειά του προσωπικού».

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Μανώλης Λεμπέσης, προκειμένου να αναλύσει τις ενέργειες που προετοιμάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιβεβλημένη η αύξηση των τελών καθαριότητας

Προτεραιότητα επίσης, όπως σημείωσε η κ. Ναδάλη ήταν και η αντιμετώπιση των θεμάτων στους τομείς της ύδρευσης, αποχέτευσης και καθαριότητας.

Αντίστοιχα, το λόγο έλαβαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ύδρευσης - Αποχέτευσης, κ. Αντώνης Φραντζής και Γιώργος Γεωργούλης, αντίστοιχα, οι οποίοι ανέφεραν αναλυτικά τις ενέργειες στις οποίες προχώρησαν μέσα σε αυτούς τους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Προς κατάργηση το Λιμενικό Ταμείο υπό την αιγίδα του δήμου

Πηγή: koinignomi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις