Συγκέντρωση υπογραφών για την λειτουργία των σχολικών μονάδων από γονείς μαθητών της Μήλου

Συγκέντρωση υπογραφών για την λειτουργία των σχολικών μονάδων από γονείς μαθητών της Μήλου

Υπογραφές μέσω ψηφίσματος που διακινείται ηλεκτρονικά συγκεντρώνουν γονείς μαθητών της Μήλου για την λειτουργία των σχολικών μονάδων και την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων οι γονείς ζητάνε:

1. Νομοθετική ρύθμιση για μόνιμο ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τις από 23/05/2020 οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις σχολικές μονάδες. 

2. Άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών όπως θα προκύψουν μετά την συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

3. Δωρεάν τεστ για όλους (παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς) για την ασφαλή επιστροφή παιδιών στα σχολεία σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων στα παιδιά ή στα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

4. Χρήση μάσκας σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  και όχι ανεξαιρέτως από όλους του μαθητές.

5. Νομοθετική ρύθμιση με σαφείς οδηγίες για τις περιπτώσεις υποχρεωτικής χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού για εργαζόμενους, για γονείς παιδιών που εμφανίζουν συμπτώματα χωρίς μείωση στον μισθό ή στο καθεστώς ασφάλισης, καθώς και αποζημίωση σε γονείς  ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδική μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ως γονείς δεν θα δεχτούμε να γίνουν τα παιδιά μας και οι οικογένειες μας θύματα μιας πολιτικής η οποία φέρνει σε τελευταία μοίρα την Υγεία και την Παιδεία.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρο το ψήφισμα

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις