Παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του αρχείου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ)

«Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννοήσεων με τον Διευθυντή του ΕΦΚΑ ΠΥΣΥ Νοτίου Αιγαίου, κ. Κωνσταντινίδη Νίκο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως Δήμος Μήλου αναλαμβάνουμε την υποχρέωση και τη δέσμευση να παραχωρήσουμε χώρο για να μεταφερθεί και να στεγαστεί το αρχείο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), από τη διεύθυνση του Πειραιά στη Μήλο.

Σκοπός της πρόθεσης και της απόφασης αυτής είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Μήλου και των γειτονικών νησιών μας.

Στην ανεπιθύμητη περίπτωση της μεταφοράς των Υπηρεσιών του ΙΚΑ από τον Πειραιά στη Νάξο, να λάβετε υπόψιν σας:

τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αφενός μεν για την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν για να μετακινηθούν στη Νάξο (μη έχοντας δρομολόγιο άμεσης και καθημερινής σύνδεσης των νησιών Μήλου- Κιμώλου - Σίφνου με τη Νάξο), αφετέρου για να τύχουν δια ζώσης εξυπηρέτησης θα πρέπει να επιβαρυνθούν οικονομικά.

Η Μήλος είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή, ιδιαίτερου οικονομικού ενδιαφέροντος αφού συνυπάρχει η βιομηχανία και ο τουρισμός, που σημαίνει έξτρα ανάγκη για δημόσιες υπηρεσίες αλλά και έσοδα στην Υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ με τους

χιλιάδες ασφαλισμένους. Επίσης, οι συνταξιούχοι της, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι και οι ανήμποροι μετακίνησης είναι αριθμητικά αρκετοί και στην περίπτωση της μεταφοράς της Υπηρεσίας στη Νάξο, θα κρίνεται ανέφικτη η μετακίνησή τους.

Η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα πρέπει να ενισχύεται με την παρουσία του κράτους, με δημόσιες υπηρεσίες σε νησιά και να υποβοηθείται η παραμονή των νέων και των επαγγελματιών στις περιοχές αυτές.

Η παροχή άμεσων υπηρεσιών δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των αστικών ή των μεγάλων νησιωτικών δήμων, αλλά δικαίωμα όλων μας!

Παρακαλείστε όπως εξαιρέσετε την περίπτωση των νησιών Μήλου- Κιμώλου- Σίφνου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν.

Ευελπιστούμε να εξετάσετε με σεβασμό το ανωτέρω αίτημα, που αποτελεί επιθυμία όλων των δημοτών των νησιών μας!

Με εκτίμηση,Ο Δήμαρχος ΜήλουΕμμανουήλ ΜικέληςΗ Δήμαρχος ΣίφνουΜαρία ΝαδάληΟ Δήμαρχος ΚιμώλουΚωνσταντίνος Βεντούρης»Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την «Παραχώρηση χώρου από το Δήμο Μήλου για τη στέγαση του αρχείου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ)» από τον Μηλιό βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο.

«Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την από 18/02/2020 επιστολή των δημάρχων Δυτικών Κυκλάδων, Μήλου, Σίφνου και Κιμώλου. Με την επιστολή γνωστοποιείται η δέσμευση του Δήμου Μήλου για παραχώρηση χώρου ώστε να μεταφερθεί και να στεγαστεί το αρχείο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) από τη διεύθυνση του Πειραιά στη Μήλο.

Επιπρόσθετα, τονίζεται η ανάγκη εξαίρεσης των νησιών αυτών από τη μετακίνηση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ, στη Νάξο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Μήλου και των γειτονικών νησιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 19/02/2020

Ο καταθέτων Βουλευτής

Νίκος Συρμαλένιος»

Πηγή: mileikanea.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις