Δήμος Μήλου: «Βοηθήστε μας για να βοηθήσουμε»

Με αφορμή τα διαθέσιμα επιδημιολογικά φαινόμενα της νόσου COVID-19 και την έκδοση διατάξεων από τις αρμόδιες αρχές για λήψη μέτρων προς πρόληψη, υγειονομική παρακολούθηση και περιορισμό της διάδοσης της νόσου, οι Δήμαρχοι Δυτικών και Νοτίων Κυκλάδων -στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους- λαμβάνουν επιπλέον μέτρα σχετικά με τους ταξιδιώτες που κατακλύζουν ακόμη τα νησιά.

Με πρωτοβουλία τους, ενημερώθηκαν οι καπετάνιοι των πλοίων που εξυπηρετούν τις αντίστοιχες νησιωτικές γραμμές ώστε να εκφωνούν αυστηρότερες οδηγίες στους ταξιδιώτες που επιβιβάζονται στα Νησιά.

Οι οδηγίες προς τους επιβαίνοντες αφορούν την αυστηρή απαγόρευση της μετακίνησης και της συνάντησής τους με άλλους δημότες, εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των Δήμων και των Ιατρών, για 14 ήμερη ατομική απομόνωση. Στην περίπτωση που νιώσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα θα πρέπει να απευθυνθούν αρχικά τηλεφωνικά στον ιατρό τους, στο Κέντρο Υγείας ή στον αρμόδιο δήμο προκειμένου να τους δοθούν οι πρώτες οδηγίες.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι εχουν εμφανιστεί τουρίστες στο νησί μας (Έλληνες και αλλοεθνείς), πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ασυνείδητοι τουριστικοί επαγγελματίες που, παρά τις εντολές και τα μέτρα που αποφασίστηκαν και λαμβανονται από "όλους", δείχνουν εγκληματικά ανυπάκουοι.

Έχει αναφερθεί πως υπάρχουν αρκετοί Μήλιοι που επέστρεψαν στο νησί μας, από ταξίδι τους στο εξωτερικό. ΔΕΝ τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, μετακινούνται και έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο και λειτουργούν ως δούρειος ίππος διασποράς του ιού προς την Κοινότητα, διότι δεν είμαστε βέβαιοι εάν είναι φορείς ή όχι. Τα άτομα αυτα, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστα, θα πρέπει να συμμορφωθούν ως προς τους κανονισμούς υγείας.

Να σημειωθεί ότι:

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στον νέο ποινικό κώδικα (άρθρο 285) για όσους σπάνε την καραντίνα και παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας,για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης ή χρηματική ποινή.

Ως νησιωτικοί και απομονωμένοι Δήμοι, η επικίνδυνοτητα των δημοτών μας αυξάνεται αν αναλογιστούμε πως το σύστημα υγείας στα νησιά μας κρίνεται ολιγαρκές, οι υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας υποστελέχωμενες και ο ιατρικός εξοπλισμός τους ανησυχητικά ανεπαρκείς.

Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη διασφάλιση της υγείας όλων σας. Χωρίς την δική σας καθολική εφαρμογή των οδηγιών, τα μέτρα μας δεν έχουν καμία σημασία.

"Βοηθήστε μας για να βοηθήσουμε!"

Πηγή: mileikanea.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις