Στον πρωθυπουργό έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος Νισύρου

Στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε επιστολή ο Δήμαρχος Νισύρου ζητώντας να διαμορφώσει την Νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης ώστε να συμπεριλάβει την μείωση του ΦΠΑ και να μηδενίσει τον ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων.

Η επιστολή που εστάλη την 26η Μαϊου αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα μέτρα που πήρε η χώρα μας όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού που είχαν ως αποτέλεσμα την προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας.

Όμως, ως παράπλευρο αποτέλεσμα των μέτρων ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία με πιο εμφανείς επιπτώσεις στα μικρά νησιά. Η Νίσυρος είναι ένα μικρό νησί στην παραμεθόριο του Νοτίου Αιγαίου με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τους 1000 κατοίκους.

Κύρια ενασχόληση των κατοίκων είναι ο τουρισμός. Φέτος, δυστυχώς η έλλειψη επισκεπτών θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό πάρα πολλούς κατοίκους.

Θέλω να σας ζητήσω να λάβετε υπόψη σας τα δυο θέματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μέρος της νησιωτικής σας πολιτικής.

1) Η εξαγγελία που κάνατε για την ελάττωση του ΦΠΑ για τους επόμενους 5 μήνες θα συμβάλει στην μείωση των τιμών και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, πιστεύω όμως ότι αυτό το μέτρο θα πρέπει να παραμείνει ως μόνιμο και όχι ως προσωρινό.

Αυτό θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα των μικρών νησιών τα οποία λόγω της γεωγραφικής τους θέσης είναι δυσπρόσιτα και λόγω του μεγέθους τους είναι πληθυσμιακά ευάλωτα.

2) Ο μηδενισμός του ΕΝΦΙΑ για μικρά νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων είναι ένα μέτρο το κόστος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, όμως ο οικονομικός και ψυχολογικός αντίκτυπος στους κατοίκους θα είναι τεράστιος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις