Κανονιστική διάταξη του λιμένα Μανδρακίου Νισύρου

Το Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Κω-Νισύρου-Αστυπάλαιας, στη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κανονιστική διάταξη του Λιμένα Μανδρακίου Νισύρου. Ως δημοτική αρχή είμαστε ικανοποιημένοι κατ' αρχήν που στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου συμπεριέλαβε το σύνολο της πρότασής μας.

Το δυστύχημα είναι ότι ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου μειοψήφησε, καταψηφίζοντας την πρόταση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Η αρνητική αυτή ψήφος χωρίς εναλλακτική πρόταση, είναι άρνηση στην πρόοδο και την ποιοτική αλλαγή της λειτουργίας του νησιού μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του πολίτη. Η καταψήφιση της πρότασης χωρίς εναλλακτική πρόταση είναι καταψήφιση του κάθε Νισύριου και της κάθε Νισυριάς που θέλει να βλέπει την Νίσυρο μας να οδεύει μπροστά με όραμα, σχέδιο και ελπίδα για το μέλλον, κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς. Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δήμου μας σε κάθε του ενέργεια οδηγός του είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων και των συμφερόντων που υπηρετεί, αγνοώντας το κοινό καλό, αγνοώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τόπου μας. Εκπροσωπεί την παράταξη των συμφερόντων και της ιδιοτέλειας. Η συντριπτική πλειοψηφία του απανταχού Νισύρικου Λαού στηρίζει τις προσπάθειες της Δημοτικής αρχής για την πρόοδο, την ισονομία, την ισοπολιτεία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Για πρώτη φορά το Κεντρικό Λιμάνι του νησιού έχει κανονισμό λειτουργίας με ό,τι θετικό συνεπάγεται. Με βάση την απόφαση αυτή η ευταξία είναι δεδομένη και η χρήση των χώρων ορθολογική, δίκαιη και λειτουργική.

Υπηρεσίες εστίασης

Το Κυλικείο αναβαθμίζεται, αφού το κατάστημα θα παρέχει υπηρεσίες εστίασης, προωθώντας την τοπική γαστρονομία και θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος που θα προβάλλει τα σημεία φυσικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος, καθώς και στοιχεία της πολιτιστικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Το κτίριο το οποίο στεγάζει ήδη το ένα πρακτορείο δρομολογημένων πλοίων, θα στεγάζει και το δεύτερο. Έτσι διευκολύνεται σίγουρα ο πολίτης, αλλά υπάρχει και εξοικονόμηση κι άλλου χρήσιμου χώρου. Το κτίριο δίπλα στο κυλικείο θα χρησιμοποιείται ως χώρος τραπεζικών υπηρεσιών, δεδομένο που σημαίνει ότι ο κάτοικος της Νισύρου θα έχει άλλη μια σημαντική υπηρεσία στη διάθεσή του.

Οριοθετούνται όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και ο χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων. Οι αυθαίρετες κατασκευές απομακρύνονται. Το Κεντρικό Λιμάνι του νησιού μας αναβαθμίζεται προς όφελος του πολίτη, των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του νησιού.

Με την δρομολογημένη αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού αλλά και την τοποθέτηση σύγχρονων Pillar θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα λιμάνι που από τη μια η αισθητική και η λειτουργικότητα θα είναι δεδομένη και από την άλλη η πρώτη εικόνα, που τόσο μεγάλη σημασία έχει για τον όποιο επισκέπτη, θα είναι απολύτως ελκυστική.

Το νησί αποκτά πλέον μια πύλη εισόδου αναβαθμισμένη και σύγχρονη, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η ανάδειξη αναδόχου για τη μελέτη επέκτασης του λιμανιού από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων οδηγεί τη Νίσυρο σε μια νέα εποχή για την οποία αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις