Nα αποσυρθεί το άρθρο 93, που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, ζητά ο Δήμαρχος Κω

Την απόσυρση του άρθρου 93, που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά, ζήτησε με επιστολή του από τις 30 Απριλίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Το σχετικό άρθρο που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιελήφθη εκ των υστέρων και δίχως δημόσια διαβούλευση,στο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Ο Δήμαρχος Κω στην επιστολή του, που απευθύνεται επίσης στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, αναφέρει ότι ο Δήμος Κω είναι ισχυρός δήμος και διαχειρίζεται με επάρκεια τα απορρίμματα του νησιού παρά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

Τονίζει επίσης ότι σε μία περίοδο που πλήττεται βάναυσα το σύνολο των νοικοκυριών και η τοπική οικονομία δέχεται πρωτοφανή πίεση, μέλημά του είναι η με οποιονδήποτε τρόπο οικονομική ελάφρυνση των δημοτών μας και αυτό για τη δημοτική αρχή είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δήμαρχος προς Υπουργό Περιβάλλοντος _ Ενέργειας

Περισσότερα σε Ειδήσεις