Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης νεαρού ορειβάτη στην Κω

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης νεαρού ορειβάτη στην Κω

Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νεαρού ορειβάτη στην Κω η οποία ξεκίνησε βραδυνές ώρες της Τετάρτης 16/9 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω, καθώς νύχτωνε ο νεαρός ορειβάτης ενημέρωσε ότι βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, Ελληνική Αστυνομία, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, Ερυθρός Σταυρός, η Λέσχη Ελληνών Καταδρομέων και μεμονωμένοι εθελοντές.

Σε ετοιμότητα βρισκόταν το Λιμεναρχείο Κω (υπήρχαν σκέψεις για μετάβαση από την πίσω πλευρά του βουνού), η Πολιτική προστασία καθώς επίσης και ασθενοφόρο.

Ο νεαρός εντοπίσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και τον κατέβασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 17/9/2020. Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του.

Για το συγκεκριμένο συμβάν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω διέθεσε 9 εθελοντές διασώστες, το διασωστικό όχημα με πλήρη εξοπλισμό καθώς και το διασωστικό σκάφος ΖΕΤΑ το οποίο μετέβη για έρευνες από την πλευρά της θάλασσας με προβολείς έρευνας.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις