ΚΕΘΕΑ: Τριήμερο δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης στα σχολεία για τις εξαρτήσεις

Στόχος η ενημέρωση φορέων και σχολείων της Καρπάθου  για τις παράνομες εξαρτήσεις

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ από αύριο 3 Νοεμβρίου θα βρίσκετε στην Κάρπαθο με σκοπό τις δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις σε φορείς και σχολεία του νησιού.

Οι δράσεις θα διαρκέσουν για τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 5/11 και διοργανώθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία της Επάρχου Καρπάθου- Ηρωικής Νήσου Κάσου κας Πόπης Νικολαΐδου.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και άμεσης πρόσβασης σε ζητήματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Νοσοκομείο, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας).

Δύο νέες δομές του ΚΕΘΕΑ λειτουργούν στη Ρόδο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το Πολυδύναμο Κέντρο Ρόδου και η Κινητή Μονάδα Ρόδου. Κύριο έργο των νέων δομών είναι η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο νησί από διεπιστημονική ομάδα στελεχών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις