Ο Δήμος θα μοιράσει δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά στους κατοίκους του νησιού

Τη δική τους μάχη απέναντι στο κορονοϊό δίνουν και τα μικρά νησιά του Αιγαίου. Τέσσερις χιλιάδες ζευγάρια γάντια, 1.000 αντισηπτικά και 1.000 μάσκες φτάνουν την Τετάρτη (18 Μαρτίου) στο νησί της Κάσου και θα δοθούν δωρεάν από το δήμο σε όλους του κατοίκους του νησιού. Πρόκειται για τον πρώτο δήμο της χώρας που προμηθεύεται με δικά του κονδύλια υγειονομικό υλικό και το προσφέρει άμεσα τους κατοίκους του.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κάσου μίλησε στο ethnos.gr και ανέφερε ότι ο δήμος Κάσου προχωρά σε απολυμάνσεις όχι μόνο των δημοτικών κτιρίων, λεωφορείων, εγκαταστάσεων και σχολείων, στις πύλες εισόδου και εξόδου του νησιού (Λιμεναρχείο, Αεροδρόμιο) και όποια δημόσια αρχή χρειαστεί.

«Έχουμε παραγγείλει ως δήμος ιατρικά αναλώσιμα για τους δημότες μας. Δεν ζητάμε λεφτά από το κράτος. Θέλουμε, όμως, να μας στείλουν γιατρό στο νησί. Είμαστε με έναν νοσηλευτή και μία μαία. Στην απευκταία περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στην Κάσο δεν υπάρχει λόγω υποστελέχωσης του περιφερειακού πολυδύναμου ιατρικού κέντρου το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό να τα αντιμετωπίσει.

Πήραμε απόφαση τον Οκτώβριο ως δημοτικό συμβούλιο και προσφέρουμε 900 ευρώ μπόνους, εκτός των 450 ευρώ που προσφέρει η Περιφέρεια ως κίνητρο και τον μισθό για να έρθει γιατρός να δουλέψει στο νησί μας. Υπήρξε ενδιαφέρον και ελπίζω να δοθεί λύση παρά την πανδημία που έχει χτυπήσει τη χώρα».

 

Πηγή: mpoufakos.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις