Δωρεά απινιδωτή και ειδική εκπαίδευση για την χρήση του στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου

Δωρεά απινιδωτή και ειδική εκπαίδευση για την χρήση του στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου από το κλιμάκιο της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) που επισκέφθηκε το νησί από 3 έως 6 Ιουλίου

Η Πανελλήνια Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, πραγματοποίησε αφιλοκερδώς πολύωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους κατοίκους του νησιού με κεντρικό θέμα: «Θέλεις να σώσεις μια ζωή»; καθώς και ειδική εκπαίδευση για την χρήση απινιδωτή.

Δώρισε επίσης στον Δήμο έναν απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας χορηγίας του Ιδρύματος Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης. Ο απινιδωτής παραδόθηκε στην τριμελή επιτροπή του Δήμου Η.Ν. Κάσου, στον Δήμαρχο Μιχάλη Ερωτόκριτο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας Ιωάννη Νικολάου και την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέττα Σοφίλα.

Ο Δήμος ανέλαβε όλες τις δαπάνες παραμονής του κλιμακίου στον νησί καθώς επίσης και τη διοργάνωση της δράσης. Οι χειριστές του απινιδωτή που πιστοποιήθηκαν είναι οι παρακάτω :

Iάκωβος Κουβαράς, Κίμων Σκούλλος, Ευαγγελία Ασπρά, Αιμίλια Σάλα, Αντωνία Δεγαϊτα, Ελένη Βάϊλα, Φλωρεντία Παπαγεωργίου, Μαρία Γκούτα, Σοφίλα Νικολέττα, Ευδοκία-Μαρία Φραγκούλη, Ταξιάρχης Βακλατζής, Ευδοκία Μαυρομούστακου, Ιωάννης Νικολάου.

Η εν λόγω δράση τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις