Επιστολή δημάρχου Πάρου στον Κικίλια - Διαφωνεί με τα μέτρα

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Πάρο εξαιτίας του κορονοϊού.

«Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες μας και στους μόνιμους κατοίκους. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της δημόσιας υγείας απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας, καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά, αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε και ότι θα απαντήσετε το συντομότερο», γράφει ο δήμαρχος και υποστηρίζει ότι η ιχνηλάτηση με τον τρόπο που έγινε δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

«Επίσημα θέλω να σας ενημερώσω ότι η εικόνα που είχαμε από το Κέντρο Υγείας Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά. Προφανώς δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ωστόσο η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Πιο απλά, όσοι φεύγουν από την Πάρο ταξιδεύοντας με το καράβι της γραμμής ή με το αεροπλάνο, στη συνέχεια βρίσκονται θετικοί στον COVID-19, δεν αποδεικνύεται ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο επειδή είχε αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων».

Περισσότερα σε Ειδήσεις