Δήμος Πάρου: Στα κάγκελα το νησί από τη στοχοποίηση Χαρδαλιά

Με επιστολή που απέστειλε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος διαμαρτύρεται για στοχοποίηση του νησιού στις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά περί αύξησης του ιικού φορτίου στο νησί. 

Του Κώστα Παππά

Μιλώντας στο kedenews.gr o Δήμαρχος Πάρου δήλωσε οτι εκφράζει την απορία του για το γεγονός οτι άλλα νησιά με μεγαλύτερο ιικό φορτίο δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην ενημέρωση: "Εμείς δώσαμε στο Υπουργείο τα στοιχεία που λαμβάνουμε από κρατικούς φορείς. Παραξενευτήκαμε όντως γιατί όταν εμείς είχαμε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο  σε σχέση με άλλους , ανακοίνωσε στοιχεία για εμάς οτι ανεβήκαμε 5% και φθάσαμε στο 15% ενώ οι άλλοι είχαν 40% και δεν αναφέρθηκαν  στην ενημέρωση που έκανε ο Υφυπουργός". O Δήμαρχος Πάρου θύμισε μάλιστα το γεγονός οτι και πέρυσι  προπαραμονή της γιορτής της Παναγίας  η Πάρος βρέθηκε σε lock down,  ενώ τα διπλανά νησιά είχαν πολύ περισσότερο ιικό φορτίο. Πραγματικά είναι πρωταρχικός μας στόχος η υγεία, αλλά δεν μπορεί να μην εκφράζουμε την απορία μας. Πιστεύω οτι κάποιοι επιδημιολόγοι για κάποιο λόγο βάλανε μπροστά στον Υπουργό ένα χαρτί και αυτός το διάβασε".

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου της Πάρου

 

Μιλώντας γενικότερα για την εικόνα του νησιού ο κ. Κωβαίος υποστήριξε οτι  τα καταστήματα  άνοιξαν και τηρούν τα μέτρα. Επισήμανε πιο συγκεκριμένα: " Θέλουμε να υπάρχει το πράσινο πιστοποιητικό για να εμβολιαστεί ο κόσμος πριν έρθει στο νησί και  ζητάμε από την Πολιτεία να εμβολιαστούμε όλοι. Γίνονται κάθε μέρα 90 εμβολιασμοί στο νησί , δεν είναι άσχημα αλλά χρειάζεται εντατικοποίηση για να προλάβουμε τη σεζόν. Δεν θέλουμε μόνο εμείς να νοιώθουμε ασφαλείς από τους επισκέπτες , αλλά και εκείνοι από εμάς".

Image removed.

"Οι Φίλοι μας είναι με τη βαλίτσα στο χέρι-Περιμένουμε αύξηση αφίξεων  5% τον Ιούνιο"

Αναφερόμενος στις αναμενόμενες επισκέψεις τουριστών  ο Δήμαρχος Πάρου υποστήριξε οτι αναμένουν μια αύξηση 5% στις αφίξεις του Ιουνίου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και οι άνθρωποι της Πάρου είναι αισιόδοξοι οτι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η αύξηση αυτή θα είναι μεγαλύτερη. Ο κ. Κωβαίος δήλωσε πιο συγκεκριμένα οτι: "Το τουριστικό κύμα εξαρτάται πολύ από την πανδημία , τους εμβολιασμούς και τα πράσινα πιστοποιητικά. Φαίνεται οτι εμείς τουλάχιστον θα έχουμε μια αύξηση περίπου 5% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο. Οι δικοί μας φίλοι είναι πραγματικά με τη βαλίτσα στο χέρι. Αν όλα πάνε καλά θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έχουμε ένα νέο αεροδρόμιο το οποίο θα επεκταθεί και άλλο, έχουμε γρήγορα και ασφαλή πλοία , γιατί είμαστε προσβάσιμο νησί για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες "

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις