Σε διημερίδα στην Αμοργό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ο Δήμαρχος Πάρου

Σε διημερίδα στην Αμοργό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ο Δήμαρχος Πάρου και Πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής κατά των Ανεμογεννητριών

Στην Αμοργό παρευρέθηκε το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου ο Δήμαρχος Πάρου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής κατά των Ανεμογεννητριών κ. Μάρκος Κωβαίος, ύστερα από πρόσκληση των Ενεργών Πολιτών Αμοργού ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Εκεί, έλαβε μέρος σε διημερίδα ενημέρωσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού. Τον Δήμαρχο συνόδεψε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Πάρου για τις ανεμογεννήτριες, κ. Σπύρος Μητρογιάννης.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών του Δήμου Πάρου και της Δημοτικής Επιτροπής στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων στο νησί, και στη σύμπραξη με τους Δήμους Τήνου, Άνδρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κοινή προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια στην απόφαση του ΥΠΕΚΑ για τα αιολικά πάρκα.

Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σύσσωμου του Παριανού Λαού στον αγώνα των Αμοργιανών, επισημαίνοντας ότι μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα καταφέρουμε να αντιταχθούμε στο σχέδιο να μετατραπούν οι Κυκλάδες σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, τόνισε «Εμείς, ονειρευόμαστε τα νησιά μας σύγχρονους ευρωπαϊκούς προορισμούς, φάρους βιώσιμης ανάπτυξης. Με σεβασμό στην ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και το μοναδικό περιβάλλον των Κυκλάδων, δηλώνουμε υπεύθυνα: ΝΑΙ στη βιώσιμη ανάπτυξη! – ΟΧΙ στην εκμετάλλευση! – ΝΑΙ στις ΑΠΕ! – ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες».