Παρέμβαση του αντιδημάρχου Τουρισμού  σε καίρια θέματα επικαιρότητας λόγω κορονοϊού

Τριπλή είναι η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη σε εύρος ζητημάτων που συνδέονται στενά με την κρισιμότητα της κατάστασης, λόγω πανδημίας.

Με προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού συγχαίρει το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για την άμεση κινητοποίησή τους. Η Δημοτική Αρχή της Πάτμου, από την πρώτη στιγμή, έχει ενεργήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την πιστή εφαρμογή των μέτρων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας στο σημερινό άριστο αποτέλεσμα της μη εξάπλωσης του Covid-19 στο νησί. Ωστόσο, ο κ. Τσαμπαλάκης αποδίδει κυρίως τα εύσημα σε όλους τους συνδημότες του Δήμου Πάτμου, που χάρη στην πειθαρχία και την αυτοθυσία τους, κατορθώνουν μέχρι σήμερα να διατηρούν την Πάτμο, ασφαλή και απρόσβλητη από τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.

Πέραν της κορυφαίας προτεραιότητας που είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο, σε επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Ήδη λοιπόν, όπως τονίζει ο κ. Τσαμπαλάκης, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και διερευνούμε ένα εύρος δράσεων για να προβάλλουν στοχευμένα την Πάτμο, σε συνδυασμό με την ποιότητα και ασφάλεια της Ελλάδας και της Πάτμου, στις κατάλληλες ομάδες- στόχους και αγορές, όταν η στιγμή είναι η κατάλληλη».

Μέτρα στην οικονομία και τον Τουρισμό

Ταυτόχρονα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία και τον Τουρισμό χρειάζεται να είναι δραστικά και άμεσα, με στόχο τη «θωράκιση» του Τουρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσαμπαλάκης τονίζει πως «τάσσομαι απερίφραστα υπέρ μίας δέσμης νέων μέτρων στήριξης των Τουριστικών επιχειρήσεων, όπως προτείνει άλλωστε αναλυτικά ο Σ.Ε.Τ.Ε.» Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρεται σε προτεινόμενα μέτρα όπως, «ενέσεις» ρευστότητας των επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων, μη καταβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος και δόσεων δανείων για το 2020, κ.α.

Κλείνοντας, ο κ. Τσαμπαλάκης στέλνει το δικό του μήνυμα για το φετινό Πάσχα, ευχόμενος η Ανάσταση να φέρει σταδιακά την επιστροφή στην κανονικότητα και τον τερματισμό των δοκιμασιών που έχει υπομείνει όλη η υφήλιος και ιδιαίτερα η χώρα και τα νησιά μας τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις