Διαδοχικές επαφές του αντιδημάρχου Πάτμου στην Αθήνα

Εκτενείς όσο και παραγωγικές ήταν οι επαφές του Αντιδημάρχου Τουρισμού της Πάτμου κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη με μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα, όπου και συνοδευόταν από τη Δημοτική Σύμβουλο κυρία Ελένη Μαυρογάλου.

Ειδικότερα την Τετάρτη 27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Σπυρίδη Λυμπερίου, ειδικό συνεργάτη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη διάρκεια της χρήσιμης συνομιλίας με τους εκπροσώπους του δήμου Πάτμου, παρουσιάστηκαν εκκρεμότητες και ανοικτά ζητήματα που αφορούν στον Λιμενικό Ταμείο Πάτμου και που απαιτούν τις ενέργειες του Υπουργείου για την επιτυχή ολοκλήρωση τους.

Ως κύριες προτεραιότητες αναφέρθηκαν η ανάγκη δημοσίευσης ΦΕΚ για την έγκριση του Master Plan του Λιμένα Πάτμου καθώς και το κενό που δημιουργεί η υποστελέχωση του λιμεναρχείου Πάτμου και που διογκώνεται εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου οι κ.κ. Τσαμπαλάκης και Μαυρογάλου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρη Φραγκάκη και συμφωνήθηκε η διάθεση φωτογραφικού υλικού του Δήμου για την ακόμη πιο εμπλουτισμένη προβολή του προορισμού στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του visit Greece που θα ετοιμαστεί στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, έχοντας το θρησκευτικό τουρισμό στους πρωταρχικούς άξονες στόχευσης, ο ΕΟΤ πρόκειται να προβάλει την Πάτμο σε κάθε ευκαιρία, αρχής γενομένης από το ειδικό φυλλάδιο που έχει δημιουργήσει και στο οποίο «φιλοξενείται» στο εξώφυλλο, το ιερό νησί την Αποκάλυψης.

Τέλος, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου και με βάση το γεγονός πως η Πάτμος αποτέλεσε τη γενέτειρα του Εμμανουήλ Ξάνθου ενός εκ των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, ο κ. Φραγκάκης δεσμεύτηκε να διερευνήσει και βοηθήσει για την ένταξη της Πάτμου στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεννόηση με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Την Παρασκευή 29 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών με την προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιδημάρχου της Πάτμου με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, οπού παρατέθηκαν θέματα προβολής και ανάπτυξης του Δήμου, τα οποία ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε ενδιαφέρον να εξετάσει στο προσεχές διάστημα.

Πηγή: rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις