Δήμαρχος Λέρου: Κανένα πάρτι δεν προκάλεσε την διασπορά του ιού στο νησί

Παράταση δόθηκε μέχρι τις 29 Μαρτίου στα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Λέρο λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού

Με πολλά δημοσιεύματα να θέλουν την διασπορά στο νησί της Λέρου να ξεκινά από ένα «κορονοπάρτι», ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας διέψευσε τις φήμες και τους ισχυρισμούς μιλώντας στο kedenews.gr. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως ο λόγος που οδηγήθηκε η Λέρος σε καθεστώς αυστηρού lockdown μέχρι και τις 29 Μαρτίου ήταν η απουσία ελέγχου στις πύλες εισόδου και εξόδου του νησιού χωρίς να πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ σε πολίτες που φτάνανε στο νησί.

Όπως δηλώνει ο κ. Κόλιας είχε ζητήσει και ο ίδιος πολλές φορές να γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές χωρίς όμως αυτό να συμβεί, με αποτέλεσμα το νησί να βρεθεί σήμερα σε αυτή τη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει ο οριζόντιος εμβολιασμός στους κατοίκους του νησιού, ο οποίος καθυστερεί και δεν πραγματοποιείται λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως στη Λέρο έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα με 24ώρη απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 18 Μαρτίου, τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν για την ώρα μέχρι και τις 29 Μαρτίου. Ωστόσο, ο κ. Κόλιας μας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού καθώς όπως δήλωσε οι πολίτες σέβονται και τηρούν τα μέτρα παρά την αυστηρότητα τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις