Κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της Λέρου αφού το μεταναστευτικό πρόβλημα επιδεινώνεται όπως δήλωσε στον Sky ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας. Η ημερομηνία έναρξης και η μορφή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα στις 14 Ιανουαρίου.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για αποσυμφόρηση με κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Δεν γίνεται τα νησιά να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών», δήλωσε ο κ. Κόλλιας.
Ήδη στο νησί φιλοξενούνται 3.500 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες ενώ οι ροές είναι καθημερινές.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και λύση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εκτός από την αποσυμφόρηση. Είναι θέμα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία. Δεν μπορεί η Λέρος των 7.000 κατοίκων να φιλοξενεί 3.500 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Κόλλιας και πρόσθεσε πως ήδη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Να σημειωθεί πως το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λέρου. Με αφορμή τη συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13.00, στην αίθουσα του
Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη διαπαραταξιακή σύσκεψη του Δ.Σ. Λέρου, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση των παρατάξεων αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης περί κατασκευής νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή Λέπιδα Λέρου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, οι
Αντιδήμαρχοι κ. Μεραμπελιώτης Βασίλειος, κ. Καστής Δημήτριος, κ. Γρεκός Κυριάκος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Λουλουδιάς Στυλιανός, κ. Σοροκάκης Ιωάννης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κλήμης Κωνσταντίνος, κ. Μουντάκης Δημήτριος, κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιος, κ. Καραμπάτης Μιχαήλ, κ. Διαμαντάρας Δημήτριος.

Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου Λέρου αναφορικά με το θέμα, και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, οι παριστάμενοι διαφώνησαν σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επέκταση των δομών και αποφάσισαν τα εξής:

1. Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.00, θα συγκληθεί εκτάκτως σε Σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το μεταναστευτικό, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

2. Στην εν λόγω έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λέρου θα κληθούν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Πηγή: skyrodos.gr