Έλεγχος και καταγραφή προβλημάτων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λέρο

Έλεγχος και καταγραφή προβλημάτων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λέρο

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη της αθλητικής σεζόν 2020 – 2021 και τη πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νησί, σήμερα το πρωί (Τρίτη 7 Ιουλίου 2020) πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όλες σχεδόν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λέρου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μεραμπελιώτη Βασιλείου, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Γρεκού Κυριάκου, της Προέδρου του υπεροργανισμού ΔΟΠΑΙΣΑΠ κας Μαριέττας Κανάρη και του υπεύθυνου των αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ. Τσιοφύλα Χρυσοβαλάντη.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στους βοηθητικούς και περιβάλλοντες χώρους, πριν την αυτοψία των μηχανικών του Δήμου μας οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση των αθλητών μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καταγραφής, διαπιστώθηκε κακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (βανδαλισμοί – μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων καθαριότητας των εγκαταστάσεων – κλοπές, κλπ), κυρίως λόγω καθημερινής χρήσης από μετανάστες.

Η πολιτική βούληση του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής είναι να προγραμματιστεί η ολική ή μερική ανακατασκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανάλογα την περίπτωση και τον προϋπολογισμό του έργου) καθώς και να γίνει άμεση προμήθεια υλικών τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: γρασίδι, φυτό, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα, το άκρως ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από την καταγραφή των προβλημάτων στα γήπεδα της Λέρου, θα αποτελεί παρελθόν, ενώ μετά τις επισκευές όλοι οι χώροι θα επιτηρούνται από εταιρεία Security (και πιο επισταμένα στην περιοχή του Ξηροκάμπου) για την αποφυγή προβλημάτων μη τήρησης ωραρίων των γηπέδων από μετανάστες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες