Έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών εγκαινίασε ο δήμος

 Δύο νέα έργα για το ακριτικό νησί της θεάς Καλυψούς, εγκαινίασε ο δήμος Λειψών στο πλαίσιο της νέας τουριστικής σεζόν, φιλοδοξώντας έτσι να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών του νησιού.

Το πιο πρόσφατο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου και αφορά τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, ώστε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, η παραλία της Λιεντού που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι, να είναι προσβάσιμη σε ΑμΕΑ, ένα έργο που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των τουριστών των Λειψών με αναπηρίες. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους, μετά από ενέργειες του δήμου σε συνεργασία με τη ΜΟΔ ΑΕ.

Tο δεύτερο σημαντικό πρόσφατο έργο αφορά στο νέο αυτόνομο οικολογικό φωτιστικό δρόμου, που για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα τοποθετήθηκε στους Λειψούς.

«Το μέτρο της ποιότητας των ανθρώπων ενός τόπου είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους αδύναμους συμπολίτες τους αλλά και το περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος που προανήγγειλε την πρόθεση του Δήμου για νέες δημιουργικές δράσεις στο μέλλον για το περιβάλλον και τις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις