Εξοπλίστηκε με Seatrac η παραλία της Λιεντού

Εξοπλίστηκε με Seatrac η παραλία της Λιεντού -  Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια από τη Χώρα και έχει καθαρά καταγάλανα ρηχά νερά!

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στις ζωές μας οι...τίτλοι που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε στο φετινό καλοκαίρι είναι πολλοί και ποικίλοι. Σίγουρα όμως ένας χαρακτηριστικός τίτλος θα ήταν "Το καλοκαίρι της προσβασιμότητας", κι αυτό γιατί ακόμα μία παραλία -αυτή τη φορά στους ακριτικούς Λειψούς- απέκτησε το σύστημα Seatrac που επιτρέπει σε πολίτες με κινητικές ή άλλες αναπηρίες την ασφαλή πρόσβαση τους στη θάλασσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου:

«Το μέτρο της ποιότητας των ανθρώπων ενός τόπου είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους αδύναμους συμπολίτες τους» 

 

Στους Λειψούς, πρωταγωνιστική θέση έχει η φροντίδα για τον συνάνθρωπο και τις ευπαθείς ομάδες. Στο ακριτικό νησί με τις κοινωνικές ευαισθησίες, δε θα μπορούσε να λείπει η πρόληψη για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Στο πνεύμα αυτό, ολοκληρώσαμε σήμερα ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των τουριστών των Λειψών με αναπηρίες. Η πανέμορφη παραλία της Λιεντού, που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι, αποκτά την κατάλληλη υποδομή για πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

Με κατάλληλες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με τη ΜΟΔ ΑΕ, διασφαλίσαμε την ένταξη του έργου «Ολοκληρωμένη πρόσβαση ΑμΕΑ σε παραλία του Δήμου Λειψών», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με χρηματοδότηση ύψους 40.850,00€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο τίθεται σε λειτουργία από σήμερα και περιλαμβάνει την ειδική εγκατάσταση πρόσβασης των ΑμΕΑ στον θαλάσσιο χώρο καθώς και τον βοηθητικό εξοπλισμό που αφορά διάδρομο παραλίας μήκους 10 μέτρων, λυόμενο αποδυτήριο, κατάλληλα διαμορφωμένη χημική τουαλέτα με αλλαξιέρα μωρού, σκίαστρα και σήμανση.

Δεν μας πτοούν οι δύσκολες συγκυρίες, ατενίζουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα και κάνουμε πράξη ό,τι είναι εφικτό για τη βελτίωση του τόπου μας αλλά και του τουριστικού προορισμού των Λειψών!

Ευχαριστούμε θερμά την TOBEA για την πρωτοτυπία της κατασκευής καθώς και το ξενοδοχείο Αφροδίτη για την παραχώρηση ιδιωτικού χώρου 10 τετραγωνικών για τη χημική τουαλέτα και το λυόμενο αποδυτήριο.

Image removed.

Θερμή παράκληση να χρησιμοποιείται μόνο από εκείνους που το χρειάζονται και όλοι μαζί να φροντίζουμε να παραμένει λειτουργικό και σε άριστη κατάσταση.

Image removed.

Image removed.

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις