Αγαθονήσι: Χωρίς γιατρό έμεινε το ακριτικό νησί

Χωρίς γιατρό το Αγαθονήσι - Έκκληση του δημάρχου να βρεθεί λύση

Λίγους μόλις μήνες μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Αγαθονήσι, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού έμεινε χωρίς ιατρό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ευάγγελος Κόττορος στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

«Για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια το νησί μας έχει μείνει χωρίς γιατρό για μια εβδομάδα αν και το νησί μας διαθέτει Περιφερειακό Ιατρείο» ενώ πρόσθεσε «αυτή την δύσκολη περίοδο λόγω και του κορωνοϊού οι κάτοικοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να είναι ανήσυχοι».

Μετά από επικοινωνία με τη Β’ ΔΥΠΕ, ο κ. Κόττορος έλαβε την απάντηση πως έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και αναζητείται λύση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών για το νησί.

«Για να λυθεί οριστικά το θέμα έχει προκηρυχθεί θέση γιατρού για μόνιμη εγκατάσταση, υπάρχει ενδιαφέρον και περιμένουμε», αναφέρει ο κ. Κόττορος. Μέχρι τώρα οι υγειονομικές ανάγκες των 150 κατοίκων του νησιού καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών από Υγειονομικές Μονάδες των γύρω νησιών ή με γιατρούς Υπηρεσίας Υπαίθρου.

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου είπε, τέλος, στην ΕΡΤ Αιγαίου πως οι προσπάθειές του θα συνεχιστούν και εντός της ημέρας -επιχειρώντας να επικοινωνήσει με το γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να του εκθέσει το πρόβλημα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις