Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και δωρεά απινιδωτή από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)

Στις 17 και 18 Ιουνίου, μέλη της Πανελλήνιας Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.) θα βρεθούν στο Αγαθονήσι για να πραγματοποιήσουν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους κατοίκους του νησιού. Παράλληλα, θα παραδώσουν έναν απινιδωτή στην Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Αγαθονησίου κ. Κόττορου:

Σας ενημερώνουμε ότι στις 17 και 18 Ιουνίου (Τετάρτη και Πέμπτη) θα βρίσκονται στο νησί μας μέλη της Πανελλήνιας Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ) με σκοπό να προσφέρουν δωρεάν πολύωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους κατοίκους και θα παρέχουν ειδική εκπαίδευση σε 15 άτομα στη χρήση απινιδωτή. Στη συνέχεια θα μας παραδώσουν δωρεάν απινιδωτή. Η εν λόγω δράση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιείται με την συνεργασία του Δήμου μας. 

Τα σεμινάρια θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου ως εξής:

Τετάρτη απόγευμα ώρες: 17.00 - 20.00

Πέμπτη πρωί ώρες: 10.00 - 13.00

Ο σκοπός της ομάδας είναι πολύ σημαντικός για την κοινωνία και τον άνθρωπο αφού προσφέρεται εθελοντικά βοήθεια στην πρόληψη, αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές (σεισμοί, θεομηνίες, πλημμύρες, δασοπυροσβέσεις, ανθρωπιστική βοήθεια και σε άλλους πολλούς τομείς). Γι αυτό σας καλώ όλους να συμμετέχετε και για προσωπική γνώση και ωφέλεια, αλλά και για προσφορά και βοήθεια εάν χρειαστεί, προς τους συνανθρώπους μας.

Με τη μαζική συμμετοχή μας θα προσφέρουμε κι εμείς στα μέλη της Ομάδας ηθική ικανοποίηση.

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις