Η Άνδρος στη λίστα των New York Times με τους 52 προορισμούς που θα αγαπήσει κανείς το 2021

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για το νησί της Άνδρου, αφού καταλαμβάνει μία από τις 52 πολύτιμες θέσεις της πρόσφατης λίστας των New York Times αναφορικά με τα προτεινόμενα μέρη που μπορεί κανείς να αγαπήσει το 2021.

Με τίτλο «Η φιλοξενία είναι στην καρδιά του νησιού», η αναγνώστρια των New York Times και συντάκτρια του άρθρου για το νησί των Κυκλάδων, Maria Dal Pan, αποκαλύπτει πως το 1992 επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί από όπου κατάγεται η οικογένειά της, τονίζοντας πως η Άνδρος πρόκειται για ένα μέρος «γεμάτο ζωή».

Όπως αναφέρει η ίδια, επισκέφθηκε την Άνδρο άλλες δύο φορές εκ των οποίων η τελευταία ήταν το 2017. Τότε ανακάλυψε πως το νησί δεν έπαψε να διατηρεί την αυθεντικότητά του στο πέρασμα των δεκαετιών. «Είναι ένα ζεστό μέρος που σε καλωσορίζει, ο αέρα μυρίζει σαν λουλούδια. Τα παιδιά μου δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψουμε», γράφει χαρακτηριστικά η Maria Dal Pan.

Άνδρος

Άνδρος: Ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα των NYT

«Η σπουδαία αυτή διάκριση έχει διπλή αξία και σημασία, εάν ληφθεί υπόψη πως η Άνδρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που φιλοξενεί η λίστα και πως το κριτήριο επιλογής ήταν να ξεχωρίσουν όσα μέρη ανά τον κόσμο κατόρθωσαν να εμπνεύσουν, να ικανοποιήσουν και να χαλαρώσουν τους ταξιδιώτες, υπό τις δυσμενείς συνθήκες του προηγούμενου έτους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Και συνέχισε: «Ευχαριστούμε θερμά την εξαιρετική δημιουργό του άρθρου, όλους τους φίλους μας για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά στην προβολή της Ελλάδας, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και το Γενικό Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη».

Η Άνδρος στη λίστα των New York Times

Να σημειωθεί ότι η Άνδρος καταλαμβάνει την 25η μεταξύ 52 θέσεων, ανάμεσα σε προορισμούς από χώρες όπως Ουαλία, Ινδία, Ιράν, Κολομβία, Αίγυπτο, Ισπανία, Κόστα Ρίκα, Σενεγάλη, Αγγλία, Μαρόκο, Ισλανδία, Ιορδανία, Κίνα, Σκωτία, Μεξικό, ΗΠΑ, Μπουρκίνα Φάσο, Παραγουάη, Λίβανο, Ρωσία, Ρουμανία, Αυστραλία, Περού, Πακιστάν, Νορβηγία, Καναδά, Καραϊβική, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία, Βιετνάμ, Κιργιστάν, Νότια Αφρική και Φινλανδία.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο των New York Times κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Περισσότερα σε Ειδήσεις