Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών βιομηχανικής κλίμακας

Η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε πρώτη συνεδρίαση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών βιομηχανικής κλίμακας στην Άνδρο. 

Η Επιτροπή αναφέρει τα εξής:

"Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη τη Χώρα, αν και ακόμα το νησί μας δεν έχει επηρεαστεί, κάτι που ευελπιστούμε να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

Σεβόμενοι την παρούσα κατάσταση και τα μέτρα που έχουν δοθεί για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας για την μείωση της διασποράς του ιού, η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών βιομηχανικής κλίμακας στην Άνδρο πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση διαδικτυακά την Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, και ώρα 18:00.

Κεντρικό θέμα της πρώτης αυτής συνεδρίασης ήταν φυσικά η πρόσφατη έκδοση άδειας εγκατάστασης του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φραγκάκι της κοινότητας Κορθίου. Η Επιτροπή, διαπιστώνει ότι η συγκεκριμένη άδεια αφενός παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία που απαγορεύει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας και αφετέρου έρχεται σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου καθώς και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το πάγωμα όλων των διαδικασιών αδειοδότησης αιολικών σταθμών έως ότου καταρτισθεί ειδική χωροταξική μελέτη για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νησί.Ως εκ τούτου, εισηγήθηκε με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, την άμεση ανάθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης στον δικηγόρο, κ. Τρύφωνα Κόλλια, ο οποίος έχει οριστεί από τον Δήμο ως νομικός εκπρόσωπος, με σκοπό αφενός την έκδοση εντολής αναστολής των εργασιών εγκατάστασης του συγκεκριμένου έργου και αφετέρου την ακύρωση της παραπάνω άδειας εγκατάστασης."

Πηγή: cyclades24.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις