Πάνω από 18.000 μοριακά τεστ στα αεροδρόμια Νοτίου Αιγαίου

μοριακά

Συνολικά 18.264 ταξιδιώτες από το εξωτερικό με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1-17 Ιουλίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου διενεργήθηκαν 8.305 μοριακοί έλεγχοι, της Κω 4.343 έλεγχοι, της Μυκόνου 2.848 έλεγχοι, της Σαντορίνης 2.464 και τέλος της Καρπάθου 304 έλεγχοι.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ένα ποσοστό της τάξης του 19% υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο για COVID-19.

Στο χρονικό αυτό διάστημα των 17 ημερών, στο σύνολο των 18.264 επιβατών που ελέγχθηκαν με μοριακά τεστ βάσει του αλγορίθμου, οι επιβάτες που εντοπίστηκαν θετικοί στον COVID-19 ήταν στο σύνολο πέντε.

Πιο συγκεκριμένα:
  • δύο επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ρόδου,
  • ένας στο αεροδρόμιο της Κω,
  • ένας στη Μύκονο,
  • και ένας στη Σαντορίνη.

«Οι μοριακοί έλεγχοι στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται εντατικοί, αποδεικνύοντας την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η πανδημία στην χώρα μας και προσφέροντας στους επισκέπτες μας ένα περιβάλλον σεβασμού στους κανόνες ασφάλειας της δημόσιας υγείας», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η κ. Μαρία Σμιλίδου εκπρόσωπος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του δήμου Ρόδου και των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι περιστατικά αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα, χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα που οι αρχές έχουν καταρτίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: 36 νέα κρούσματα – Δύο θάνατοι το τελευταίο 24ωρο