Σε απόγνωση κάτοικοι χωρίς γιατρό – Καθημερινοί καβγάδες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Σιθωνίας λόγω της έλλειψης γιατρών. "Το πολυδύναμο ιατρικό κέντρο της περιοχής υπάρχει μόνο στα χαρτιά,

η κατάσταση είναι τραγική εδώ και πολλά χρόνια" είπε μιλώντας στον Focus Fm και στην εκπομπή "Ζουμ στα Γεγονότα" με τη Δέσποινα Μποτίτση ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

"Έχουμε συνηθίσει να έχουμε μόνο 1-3 αγροτικούς ιατρούς για 4.200 μόνιμους κατοίκους!" σημείωσε.  Ανέφερε επίσης ότι οι κάτοικοι της Συκιάς θα πρέπει να επιλέγουν μέρες και ώρες τις οποίες θα έχουν γιατρό για να αρρωστήσουν... "Οι γιατροί στην περιοχή έρχονται τέσσερις φορές την εβδομάδα ενώ σε άλλες περιπτώσεις  μόνο μία" σημείωσε.

"Αν χρειαστεί κάποιος ιατρική περίθαλψη και δεν υπάρχει γιατρός θα πρέπει να προστρέξει στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου το οποίο απέχει περίπου μία ώρα’’ δήλωσε ο κ. Ντέμπλας.

Συμπλήρωσε δε ότι λόγω της μη εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών, "οι κάτοικοι έρχονται καθημερινά σε ρήξη με τους γιατρούς για το θέμα της περίθαλψης". "Οι θέσεις πρέπει να πλαισιώνονται" είπε ο Δήμαρχος Σιθωνίας.

Τέλος, υπογράμμισε "είναι κατάντια να μην μπορείς σε τουριστική περιοχή να παρέχεις υπηρεσίες τόσο Υγείας όσο και Αστυνόμευσης" ενώ έκανε λόγο για καθημερινά φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή και έλλειψη αστυνόμευσης.

Πηγή: typosthes.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις