Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στα Νέα Μουδανιά

Λήγει σήμερα στις 11 το πρωί η προθεσμία υποβολής προσφορών για το έργο «Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης Ν. Μουδανιών».

Η νέα γεώτρηση θα ανορυχθεί στην περιοχή της Κοινότητας Νέων Μουδανιών στη θέση “Καμπούρα Αρτέμη” στο αριθμ. 2458 αγροτεμάχιο. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι 59.900,00€ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Η νέα γεώτρηση σκοπό έχει να υδροδοτήσει τον οικισμό της Κοινότητας των Νέων Μουδανιών. Μετά την αρχική διάτρηση της γεώτρησης θα γίνει γεωφυσική διασκόπιση (Logging), προκειμένου να γίνει ακριβής προσδιορισμός των υδροφόρων στρωμάτων, καθώς επίσης και έλεγχος της ποιότητας του νερού ως προς την υφαλμύρωση.

“Είναι μία από τις τρεις γεωτρήσεις, που θα γίνουν άμεσα: Μία αρδευτική στα Ν. Σίλατα και δύο υδρευτικές στα Ελαιοχώρια και στα Ν. Μουδανιά αντίστοιχα. Κάνουμε ενέργειες, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς όμως, όσες γεωτρήσεις κι αν κάνουμε, ο υδροφόρος ορίζοντας συνεχώς περιορίζεται. Γι’ αυτό απαιτείται πρώτιστα ορθολογική διαχείριση του νερού, καθώς δεν είναι ανεξάντλητο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις