Έμεινε άνεργος και εγκατέλειψε πέντε σκυλιά- Τι του απάντησε ο δήμος

Ακόμη ένα περιστατικό εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων, κλήθηκε να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τέσσερα κουτάβια εγκαταλήφθηκαν, μαζί με τη μητέρα τους, μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο στον ιδιωτικό χώρο ενός εθελοντή αδέσποτων.

Σε σημείωμα που άφησε ο ιδιοκτήτης των σκύλων, γίνεται γνωστό, ότι του είναι αδύνατον να τα φροντίσει καθώς όπως γράφει «έμεινε άνεργος».

Ωστόσο ο Δήμος Κασσάνδρας, σπεύδει να επισημάνει ότι «επιθυμεί τη σωστή ενημέρωση των πολιτών, την ορθή διαχείριση των περισυλλεχθέντων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προκειμένου να φέρουμε αποτελέσματα μείωσης του αριθμού τους κι ενίσχυσης της ευζωίας τους».

Ταυτόχρονα ζητά τη βοήθεια όλων, ώστε να συνδράμουν το έργο των εθελοντών, οι οποίοι συχνά αδυνατούν να βγάλουν εις πέρας λόγω έλλειψης μέσων και πόρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Kασσάνδρας:

Με αφορμή περιστατικό εγκατάλειψης θηλυκού σκύλου με 4 κουτάβια σε χαρτοκιβώτιο μέσα στον ιδιωτικό χώρο εθελοντή του Δήμου Κασσάνδρας σε θέματα αδέσποτων ζώων, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4039/2012 «ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Η ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ» και της τροποποίησης αυτού με το Ν. 4235/2014, ο Δήμος είναι ο άμεσα αρμόδιος για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων.

Το αρμόδιο τμήμα καταγράφει τα αιτήματα και τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς στις κοινότητες και σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, με τα οποία έχει σύμβαση συνεργασίας ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και με την άμεση επέμβαση των εθελοντών της περιοχής, και έχοντας ενεργή παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών με ιδιώτη κτηνίατρο, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την υγιή, ομαλή κι ειρηνική συνύπαρξη ζώων κι ανθρώπων.

Ο Δήμος καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά από ανεξέλεγκτες γέννες ιδιόκτητων ζώων, εγκαταλελειμμένα κουτάβια κι ενήλικα ζώα τραυματισμένα κι άρρωστα, που χρειάζονται άμεση κτηνιατρική βοήθεια, σίτιση και ένα νέο σπίτι (διαδικασία προσωρινής φιλοξενίας ή υιοθεσίας), αλλά δυστυχώς χωρίς τη βοήθεια όλων μας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει εξολοκλήρου.

Πράξεις όπως η χθεσινή θέτουν τους εθελοντές στα όρια τους και εν τέλει δεν επιτυγχάνεται ο σκοπός φροντίδας κι ευζωία των ζώων συντροφιάς, που ενώ είχαν σπίτι κι ιδιοκτήτη γίνονται αδέσποτα.

Τονίζουμε ότι ο Δήμος Κασσάνδρας επιθυμεί τη σωστή ενημέρωση των πολιτών, την ορθή διαχείριση των περισυλλεχθέντων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προκειμένου να φέρουμε αποτελέσματα μείωσης του αριθμού τους κι ενίσχυσης της ευζωίας τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις