Ο υφ. Μακεδονίας-Θράκης για τα τοπικά προβλήματα και τον κορονοϊό

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τον Τομέα Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Κασσάνδρας, η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων σε Δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Υφυπουργός συζήτησε με τη Δήμαρχο για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μέτρα που όπως είπε η Δήμαρχος, λαμβάνονται αυστηρά, με την ελπίδα ότι δε θα εκδηλωθεί κάποιο κρούσμα στην Κασσάνδρα.

Τα τοπικά έργα αλλά και ο κορονοϊός στο επίκεντρο της συζήτησης

Παράλληλα συζήτησαν για την στήριξη του Δήμου Κασσάνδρας από την Κυβέρνηση για την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων σχετικά με τα έργα υποδομής της περιοχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί αναβάθμιση της ποιότητας στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Κασσάνδρας.

Η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, έδωσε έμφαση στα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας, αλλά και στα έργα εσωτερικής οδοποιίας, στα έργα του Προγράμματος «Φιλόδημος’ και στις δράσεις στήριξης του τουρισμού.

Ταυτόχρονα, χαιρέτισε την αμεσότητα με την οποία κινείται η Κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του έργου διαπλάτυνσης στον οδικό άξονα Μουδανιών – Κασσάνδρας αναφορικά με τα 800 μέτρα που παρέμεναν χωρίς δημοπράτηση επί σειρά ετών.

Η Δήμαρχος επίσης ζήτησε την άμεση ανάγκη στην αλλαγή της αντιμετώπισης του Δήμου Κασσάνδρας με την τεράστια αλλαγή του πληθυσμού της κατά τους θερινούς μήνες και τόνισε ότι θεωρείται μονόδρομος η ανάπτυξη του τουρισμού στην χερσόνησο με έργα όπως μαρίνες και λιμάνια που θα φέρουν τόνωση και αναβάθμιση των τουριστών.

Ο Υφυπουργός μιλώντας για τον λόγο της επίσκεψης του είπε χαρακτηριστικά: Στοχεύω στην άμεση επαφή με τους Δημάρχους της περιοχής και στη θεσμική τους συνεργασία για την αποτελεσματική προώθηση των κρίσιμων ζητημάτων των Δήμων και διαβεβαίωσε την κ. Χαλκιά ότι θα σταθεί στο πλευρό της για την ανάπτυξη της Κασσάνδρας, σε κάθε ευκαιρία.
Ένας ακόμη λόγος που όπως είπε χαριτολογώντας για τον οποίο και στηρίζει την Κασσάνδρα, είναι γιατί διαθέτει εξοχική κατοικία στην περιοχή και αισθάνεται και «αρκετά Κασσανδρινός».

Ευχαριστώντας τέλος τη Δήμαρχο Κασσάνδρας για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε, τη διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του Υπουργείου για το Δήμο Κασσάνδρας, είναι πάντα ανοικτή και η στήριξή του δεδομένη.

Πηγή: halkidikifocus.gr