Αρνητικό στον κορονοϊό το 11χρονο κορίτσι από την κατασκήνωση

αρνητικό

Αρνητικό είναι το τεστ για κορονοϊό, στο οποίο υπεβλήθη το 11χρονο κορίτσι από την Κοζάνη, κατασκηνώτρια του Σκούρα στην Χαλκιδική

Το τεστ είχε διαγνωστεί οριακά θετικό από το Μοριακό Εργαστήρι του Μαμάτσειου. Το παιδί που βρισκόταν σε καραντίνα, μαζί με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές και είχε έρθει σε επαφή με τη 15 χρονη από τη Βέροια επανέλαβε το τεστ τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Ένα λοιπόν και μοναδικό είναι το κρούσμα στην κατασκήνωση καθώς ήταν αρνητικά τα τεστ σε όλο το προσωπικό.

Μέτρα που τηρούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

“Καθημερινή θερμομέτρηση όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης (προσωπικό και κατασκηνωτές).

Όλο το προσωπικό της κατασκήνωσης έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ, τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν από την έλευση των νέων κατασκηνωτών.

Η κατασκήνωση έμεινε κλειστή 4 ημέρες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί καθολική απολύμανση όλων των χώρων από ειδικό συνεργείο.

Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί πάνω στα μέτρα του covid-19 και στην ασφαλή τήρηση των μέτρων.

Παιδί με δέκατα 37,2 ή οποιοδήποτε σύμπτωμα ήπιου κρυολογήματος μεταφέρεται στο ιατρείο, απομονώνεται και καλούμε τους γονείς του να έρθουν να το παραλάβουν, προτρέποντάς τους να προβούν στο σχετικό τεστ, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον οικογενειακό γιατρό.

Κάθε παιδί με υποψία ύποπτου συμπτώματος εξετάζεται σε ξεχωριστό, ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Τοποθετήθηκαν επιπλέον συσκευές σαπουνοθήκης και αντισηπτικών διαλυμάτων.

Το εσωτερικό μπάνιο και τουαλέτα που διαθέτει το κάθε δωμάτιο καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά από το προσωπικό .

Σε κάθε σπιτάκι έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες που υπενθυμίζουν τους κανόνες υγιεινής και λειτουργίας του φετινού καλοκαιριού.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους έχουν αναρτηθεί σαφείς οδηγίες για την τήρηση των μέτρων.

Αναδιαμορφώσαμε το χώρο του εστιατορίου, έτσι ώστε να κάθονται 4 κατασκηνωτές ανά 1 τραπέζι κι επιπλέον, αφήνουμε ένα κενό τραπέζι ανά κάθε τετράδα παιδιών. Το προσωπικό που επιμελείται και σερβίρει το φαγητό τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, φοράει υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια.

Κουζίνα, κυλικείο και αποθήκη έχουν πιστοποιηθεί με το ISO22000 (πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).

Στα σπιτάκια φιλοξενούμε πολύ μικρό αριθμό κατασκηνωτών και τα παιδιά κοιμούνται σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ (απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στα πόδια του ενός κατασκηνωτή και το κεφάλι του άλλου).

Στις αθλητικές δραστηριότητες τα παιδιά ακολουθούν αυστηρά κυκλικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση οι κατασκηνωτές κινούνται σε σταθερές, μικρές ομάδες, ώστε να μην υπάρχει αλληλεπίδραση με παιδιά από άλλες ομάδες.

Στο τέλος κάθε ημέρας το αθλητικό υλικό μας απολυμαίνεται.

Χωρίσαμε τα παιδιά μας σε ηλικιακές ομάδες, ώστε να αποφευχθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών διαφορετικών ομάδων.

Στις βραδιές μας τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα παιδιά κινούνται κατά μικρές σταθερές ομάδες.

Όλες οι βραδιές στο θεατράκι της κατασκήνωσης διαμορφώθηκαν εκ νέου και προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα (αυστηρή τήρηση αποστάσεων, αναδιαμόρφωση παιχνιδιών)

Δεν συναντήθηκαν σε καμία περίπτωση κατασκηνωτές στο θεατράκι διαφορετικής ηλικιακής ομάδας.

Νέες δραστηριότητες και δοκιμασίες στο θεατράκι στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, ώστε το παιδί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μέσω του παιχνιδιού.

Σε χώρους όπως η τράπεζα, το κυλικείο, το τηλεφωνείο κ.ο.κ., τοποθετούμε ενδείξεις τήρησης αποστάσεων.

Δεν επετράπη η είσοδος γονέων και επισκεπτών στον κατασκηνωτικό χώρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Στους 200 οι νεκροί στην χώρα

Πηγή: thestival.gr