Δημός Αριστοτέλη: Πρόσβαση μόνο για νόμιμους κατοίκους

arta-thetiko-kroysma-koronoioy-sto-nosokomeio-tis-polis-kedenewsgr.jpg

Η προσέγγιση στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κάτοικους, αναφέρει ο δήμος Αριστοτέλη.

Απαγορεύεται η είσοδος σε μη μόνιμους κατοίκους στο νησί της Αμμουλιανής, σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊο, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική.

Η προσέγγιση στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κάτοικους που αποδεικνύουν την ιδιότητα τους αυτή με σχετικό φορολογικό έγγραφο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε τουρίστες, επισκέπτες, αλλά ούτε σε ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών.

Επίσης, υπενθυμίζει την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η Μοναστική Πολιτεία παραμένει μέχρι νεωτέρας κλειστή για τους προσκυνητές.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όσοι είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στο Άγιον Όρος το προσεχές διάστημα, να μην ξεκινήσουν, καθώς στους λιμένες της Ιερισσού πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι και επιτρέπεται η είσοδος στο Άγιον Όρος, μόνο σε εργαζόμενους σε μοναστήρια, σε ιατρούς και σε όσους εκτελούν κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία και έχουν ειδική εξουσιοδότηση από κάποια ιερά μονή.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες για τους οποίους ισχύουν οι απαγορεύσεις να σεβαστούν τις οδηγίες. Να μην μεταβούν στην περιοχή γιατί το Λιμενικό Σώμα δεν θα επιτρέψει την επιβίβαση τους σε πλοίο και τη μετάβαση τους στο Άγιο Όρος ή στην Αμμουλιανή

Πηγή: voria.gr