Θεσσαλονίκη: Γνωρίστε την πόλη μέσω πινακίδων QR

Την τοποθέτηση, άμεσα, 500 πινακίδων ονοματοθεσίας και street info στην πόλη, αρχικά στο ιστορικό κέντρο, έχει προγραμματίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Πέρα από την ονοματοθεσία στα ελληνικά και στα αγγλικά και μια σύντομη πληροφορία για το όνομα, θα υπάρχει ένα QR Code δηλαδή μια δυνατότητα πρόσβασης από το κινητό στο σαιτ του δήμου όπου θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. 

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που έρχεται να θεραπεύσει αυτό που συχνά βλέπουμε να μην υπάρχει αναγνωρισιμότητα στις οδούς, να αφαιρούνται πινακίδες στη διάρκεια κάποιας ανακαίνισης καταστήματος και να μην ξέρει κανείς σε ποιο δρόμο βρίσκεται ή και αν βλέπει το δρόμο δε ξέρει σε ποιον αναφέρεται αυτή η ονοματοθεσία.

Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται να φέρει στην πόλη μας ένα στοιχείο ευρωπαϊκής πόλης όπως είπε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας τον Γιάννη Μασούτη και τους συνεργάτες του γιατί όπως είπε η τοποθέτηση αυτή αποτελεί δική του δωρεά. Οποιοσδήποτε επισκέπτης αλλά και πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει μέσα από την ονοματοθεσία των οδών ακριβώς την ιστορία της πόλης μας, τόνισε ο δήμαρχος. Πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις